În data de 23 februarie, profesorul Alexandru Mironov și vânătorul de eclipse Cătălin Beldea au fost invitați la Galați, pentru a susține prezentări de tipul science-talk în cadrul a două întâlniri: una la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, iar cealaltă la Planetariul și Observatorul Astronomic Galați.

Alexandru Mironov le-a vorbit celor prezenți despre cum va arăta lumea peste 20 de ani (în 2038), explicând ascensiunea lui Homo sapiens și dezvoltarea tehnologică accelerată din ultimii ani, acestea ajutând la o estimare cât mai precisă a viitorului apropiat și la creionarea lumii de peste 20-30 de ani.

Cătălin Beldea a prezentat publicului proiectul „Marea Expediție Americană”, realizat cu ocazia eclipsei total de soare ce a traversat continentul nord-american. Pentru vănătorul de eclipse al S&T, aceasta a fost cea de-a 10-a documentată live, specialistul împărtășindu-le celor prezenți și detalii tehnice leagate de o astfel de experiență.

Partenerul de mobilitate S&T pentru acest eveniment a fost Renault România, care ne-a pus la dispoziție noul SUV Renault Koleos, un „coleg” de bază date fiind condițiile meteo specifice iernii întârziate.