Prima companie de car sharing din România a fost înființată în toamna lui 2015, la Cluj Napoca. Este vorba despre Pony Car Sharing, care acum propune o nouă premieră în domeniu: va achiziționa 15 mașini electrice BMW i3 (citiți testul S&T cu acest model), care vor face obiectul unui program de business car sharing în București și în Cluj Napoca.

pony-car-sharing-bmw-i3---stiinta-tehnica-1Programul de teste de business car sharing s-a desfăşurat pe o perioadă de trei săptămâni la Băneasa Business and Technology Park, gratuit, fiind destinat companiilor prezente în clădirea de birouri. Pe aceasta perioadă s-au înscris in program peste 60 de persoane şi au fost efectuate peste 200 de curse.

Programul pilot a fost ușurat și de inaugurarea în cadrul Băneasa Business and Technology Park a unei stații de încărcare rapidă, de 50 kWh, care este pusă la dispoziția tuturor utilizatorilor de mașini electrice. Un alt element important al programului de car sharing îl reprezintă aplicația Get Pony, care eficientizează utilizarea atât a mașinilor, cât și a stației de încărcare.

pony-car-sharing-bmw-i3---stiinta-tehnica-2Despre Pony. Pony Car Sharing este prima companie de car sharing din Romania, înființă la Cluj în anul 2015. În prezent flota de mașini este formată din 50 de automobile, iar în primele 6 luni de la deschiderea oficială are un număr de peste 2500 de useri care au efectuat peste 15000 de curse.

Despre BMW i3. BMW i3 este un automobil electric ce se remarcă printr-o serie de inovaţii absolute în industria de automobile, dintre care se distinge arhitectura LifeDrive, care combină un şasiu din aluminiu cu o structură a caroseriei din fibră de carbon. Toate eforturile în dezvoltarea BMW i3 au urmărit două direcţii importante – o masă redusă, pentru autonomie crescută şi preocuparea consecventă, în fiecare detaliu, pentru un automobil cu un impact real minim asupra mediului, nu doar în ceea ce priveşte emisiile locale.

pony-car-sharing-bmw-i3---stiinta-tehnica-3O versiune cu o baterie cu o capacitate mărită cu 50% a debutat în luna iulie a acestui an. Această versiune face din BMW i3 modelul electric cu cea mai mare autonomie disponibil pe piaţa din România şi care beneficiază şi de susţinerea programului „Rabla Plus”, cu o autonomie estimată la o utilizare zilnică la 200 km. Totodată, BMW i3 este şi cel mai dinamic şi cel mai eficient model electric din România.