Am văzut o mulțime de drone, mai mici, mai mari, de joacă sau profesionale, iar majoritatea dintre ele au camere foto-video încorporate. E bine, o nouă companie micuță, Zero Zero Robotics încearcă o nouă abordare și în loc să-și „vândă” produsul ca pe o dronă cu cameră video îl laudă ca fiind o cameră plutitoare, Hover Camera.

Hover Camera pliata
Zero Robotics Hover Camera pliata

Și nu este vorba de orice cameră, ci de una de 13 megapixeli cu filmare 4K. În stare de repaus, drona este un pic mai mare decât o casetă VHS (pentru cei mai tineri, asta era un fel de DVD cu filme pe care îl încărcai într-un player video de dimensiunile unui Xbox), dar care se poate deplia pentru a avea toate cele patru motorașe cu elice în plan orizontal. Tot ansamblul cu tot cu baterie și cameră cântărește doar 238 g!

Hover Camera este extrem de rezistentă și poate fi folosită de oricine în siguranță pentru că are o carcasă din fibre de carbon care încapsulează perfect elicele. Camera folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 801, ca un smartphone și înregistrează totul într-o memorie flash de 32 GB.

Din păcate, autonomia zburătoarei este de numai opt minute, dar bateria este interschimbabilă așa că orice cineast va avea timp să tragă câteva cadre aeriene. Hover Camera are și un sistem inedit de stabilizare, o cameră cu rezoluție de 3 megapixeli și un sonar care echilibrează foarte bine drona pentru filmare. Totul poate fi controlat, bineînțeles, cu ajutorul unui smartphone și o aplicație dedicată.

Hover Camera 1
Hover Camera are o carcasa din fibre de carbon

Producătorul spune că Hover Camera se află deocamdată în stare de prototip și că se așteaptă să vândă drona la un preț mai mic de 600$, unul corect dacă ne uităm la dotări și concurență. Tu ce ți-ai dori de la drona ta, o cameră performantă sau autonomie mai mare?