BYD, un mare producător chinez de automobile electrice și de acumulatori, alături de Corporația Națională pentru Energie Electrică din China (SGCC), a construit ceea ce oficialii celor două instituții consideră a fi cea mai mare stație de stocare a energiei, de tip baterie, din lume.

 

Proiectul, la scară utilitară, este poziționat în Zhangbei, din provincia Hebei, și combină 140 de magawatti de energie “verde” generată eolian și solar și 36 de megawatti/oră de energie stocată, alături de un sistem inteligent de transmitere a puterii.

Sistemul de tip baterie pentru stocarea energiei pe care l-a creat BYD oferă o soluție de depozitare a puterii electrice în rețeaua inteligentă, care sporește eficiența energiei regenerabile cu 5% – 10%.

BYD a construit pentru acest angrenaj baterii de stocare a energiei în seturi mai mari decât un teren de football, tot proiectul ridicându-se la valoarea de peste 500 de milioane de dolari.

Desigur, dincolo de stocarea energiei, un bun amestec de opțiuni energetice diferite și de tehnologii pentru rețele inteligente va contribui la integrarea în sistemul de stocare a și mai multă energie regenerabilă, fără vreun fel de problemă, este de părere Xiu Binglin, director adjunct al Administrației Naționale pentru Energie.

Sursa: Clean Technica