Cosmonautul Dumitru Prunariu se întâlnește cu elevii de excepție ai României

0
(0)

VEZI ÎNREGISTRAREA LIVE-ULUI PE PAGINA NOASTRĂ DE FACEBOOK

Fundația „Cosmonaut Dumitru Prunariu”, în colaborare cu Revista Știință & Tehnică și Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, București organizează evenimentul educativ „Cucerirea Spațiului Cosmic – întâlnire cu elevii de excepție ai României”. Evenimentul este susținut de Kaufland România și este găzduit la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 (strada Gheorghe Pătrașcu, nr. 49, sector 3, București).

dumitru-prunariu-elevi-stiinta-tehnica-2În cadrul acestui eveniment unic ne propunem să îi aducem față în față pe olimpicii și elevii cu rezultate deosebite, respectiv pe singurul cosmonaut român de până acum, Dumitru-Dorin Prunariu, dar și pe cel mai mare jurnalist de știință român, profesorul Alexandru Mironov, alături de echipa redacțională a Revistei Știință&Tehnică.

Sub principiul „știință și cucerire spațială”, cosmonautul Dumitru Prunariu va purta o discuție cu tinerele speranțe al cercetării și societății românești privind motivele expansiunii spațiale, problemele tehnice pe care omul le va întâmpina în spațiu, precum și pericolul ne-explorării spațiului cosmic.

dumitru-prunariu-elevi-stiinta-tehnica-5Profesorul Alexandru Mironov își propune să le rețină atenția tinerilor cu subiectul „Lumea în 2035”, încercând să dezbată cu aceștia cum va arăta omul viitorului – un viitor în care vor trăi, vor munci și vor crea tocmai copiii și tinerii de astăzi. De asemenea, redactorii Revistei Știință&Tehnică vor prezenta modelele și mijloacele pe care cei mai tineri vor trebui să le realizeze, pentru ca spațiul cosmic să devină accesibil omenirii.

Prin „Cucerirea Spațiului Cosmic – întâlnire cu elevii de excepție ai României” dorim să îi mobilizăm pe cei tineri și să le insuflăm motivația necesară pentru a-și urma pasiunile și a-și exploata întreg potențialul din domeniul vast al științelor, mai ales în contextul unui ecosistem foarte performant în materie de institute de cercetare și oportunități reale de viitor pentru tinerii cercetători.

De asemenea, având legătură directă cu pasiunea pentru astronomie și explorarea spațială, participanții la acest eveniment au parte și de o expoziție specială, de telescoape de ultimă generație, complet automatizate, cu GPS și comandă wireless chiar de pe smartphone-uri sau tablete. Partenerul Astrolife se asigură că astfel avem universul la îndemână la o simplă apăsare de buton.

Conferința va fi transmisă live pe www.facebook.com/StiintasiTehnica

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?