Un documentar ce reconstituie cel de-al Doilea Război Mondial prin intermediul experiențelor personale relatate emoționant de veterani și cetățeni care au înfruntat conflictele sângeroase din prima linie a războiului zi de zi, oră de oră, secundă cu secundă.

 

Povestea prezentată cronologic este completată de imaginile tulburătoare de pe câmpul de luptă, imagini ale disperării și distrugerii. Grafica extraordinară descrie zonele și strategiile de luptă, contribuind la prezentarea poveștii în detalii clare.

Acest miniserial din trei părți examinează cel de-al Doilea Război Mondial, expunând violența și eroismul care au caracterizat conflictul definitoriu al secolului al XX-lea din perspectiva celor care l-au trăit.  De la începuturile Germaniei naziste cu practicile sale criminale până la bătăliile brutale dintre SUA și Imperiul Japonez, conflictul mondial este prezentat într-o lumină cu totul nouă.

Bătăliile memorabile sunt descrise detaliat de veteranii și victimele care retrăiesc haosul ce le-a afectat viețile și țările. Filmul pornește de la primii ani ai regimului lui Hitler și punctează toate momentele esențiale, de la discursul Führer-ului în fața Partidului Nazist din Nürnberg în 1933 până la cruciala bătălie de la Midway din 1942. Continuă cu o analiză extraordinară a perioadei dintre Campania din Guadalcanal din 1942 și nefericita Operațiune Market Garden din 1944, pentru ca apoi să fie examinate ultimele luni ale războiului, când a avut loc bombardarea orașului Nagasaki și înfruntarea crâncenă din pădurea Ardeni.


Al Doilea Război Mondial a fost deseori descris ca fiind cel mai devastator din istorie. În acest film,  confuzia și haosul acestui teribil conflict sunt expuse în povestiri impresionante cu eroi, ticăloși, tragedii și victorii de cei care au fost acolo și le-au trăit.

 

EPISODUL 1      duminica, 11 noiembrie, 21:00

Anii de început (septembrie 1933, discursul lui Hitler în fața Partidului Nazist la Nürnberg – iunie 1942, Bătălia de la Midway)

EPISODUL 2       duminica, 18 noiembrie, 21:00

Anii de mijloc (august 1942, Guadalcanal – septembrie 1944, Operațiunea Market Garden)

EPISODUL 3      duminica, 25 noiembrie, 21:00

Anii de final (decembrie 1944, Ofensiva din Ardeni – august/septembrie 1945, Capitularea Japoniei)