Încă suntem impresionați de efectele speciale care le permit eroilor din filme să emită fascicule laser distrugătoare din ochi (X-Men), sau să lanseze raze devastatoare de energie din palmă (Iron Man), dar nimic nu se compară cu efectul unui spectacol similar pe viu.

 

Prin urmare, a fost o adevărată încântare pentru locuitorii Belfastului, oraș din nordul Iralandei, atunci când doi indivizi s-au duelat folosind ceea ce păreau a fi fulgere produse de brațele lor. Creat de electricianul neo-zeelandez Carlos Van Camp, grupul autointitulat „Lorzii Fulgerelor” folosește costume speciale și bobine Tesla pentru a crea impresia unei lupte cu electricitate între două persoane.

Spectaculosul efect este posibil cu ajutorul unui condensator electric de 25.000 de volți, susținut de bobine Tesla de mare amperaj situate în interiorul celor două platforme ridicate pe care prestează cei doi actori-operatori. Aceștia sunt protejați de electrocutare prin costume speciale purtate în timpul prestației, realizate din mici rețele metalice interconectate.

Sursa