O echipă de inventatori ucraineni a realizat o mănuşă tehnologizată, numită EnableTalk, care poate converti limbajul semnelor în vorbire curentă. Pentru această invenţie, ucrainenii au câştigat în Australia competiţia de inventică Microsoft Imagine Cup.

 

 

Pentru a converti semnele în cuvinte, EnableTalk este echipată cu o serie de senzori complecşi ce recunosc mişcările mâinii, care sunt ulterior convertite în cuvinte vorbite, cu ajutorul unei aplicaţii de smartphone.

Alimentarea mănuşii cu electricitate este asigurată de celule solare, iar reţeaua de senzori este compusă din senzori de flexiune a mâinilor, senzori de atingere, giroscoape şi accelerometre.

Aplicaţia de conversie poate fi programată de către utilizatori după bunul plac, astfel că aceştia îşi pot crea propriul limbaj.

Invenţia, aflată încă în stadiul de prototip, este pe cale să îmbunătăţească radical calitatea vieţii pentru milioanele de surdo-muţi de pe glob, mai ales că preţul său final se anunţă a fi unul ne-prohibitiv, situat în jurul valorii de 60 euro.

Sursa