În perioada 13-15 mai 2011, Euroavia organizează evenimentul ROWO (Rocket Workshop).

 

Este vorba despre un concurs de rachetemodele, în cadrul căruia șașe echipe formate din studenţi  ai facultăţii de Inginerie Aerospaţială din cadrul Universităţii “Politehnica” Bucureşti au ca misiune construirea câte unui rachetomodel al cărui scop va fi lansarea spre cer a unui mic “satelit” până la o altitudine de aproximativ 300 de metrii și recuperarea lui în siguranță la sol.

Euroavia reprezintă Asociaţia Europeană a Studenţilor de la Inginerie Aerospaţială, prezentă în 31 de oraşe din 17 ţări Europene, însumând un total de aproximativ 1200 de membri. Țelul organizației non-profit este schimbul intercultural și de experiență între studenți din diferite țări și industria aerospațială, intenționând să îi reprezinte pe cei dintâi la nivel internațional.

Aflat la a doua ediţie, Rocket Workshop este unul dintre cele mai importante evenimente marca Euroavia Bucureşti. Scopul evenimentului este acela de a mobiliza studenţii facultăţii de Inginerie Aerospațială să lucreze în echipă şi să pună în aplicare principii teoretice învăţate de-a lungul orelor de curs.

Concursul se va întinde pe durata a 3 zile (un weekend), astfel:

 

 

La sfârşitul evenimentului vor fi premiate cele mai bune trei rachetomodele pe baza performanţelor de zbor şi a calculelor teoretice efectuate. Organizatorii doresc astfel să popularizeze și să promoveze asociația și facultatea, atât în mass-media, cât şi printre studenţii facultăţii de Inginerie Aerospaţială, și să atragă fonduri si sponsorizări pentru viitoare proiecte.

Pentru a afla mai multe amănunte despre Euroavia, sau despre evenimentul ROWO 2011, puteți solicita acest lucru în secțiunea de comentarii a acestui material. Revista Știință și Tehnică este partener media al evenimentului.