Cel mai stresante pentru un biciclist trebuie să fie automobilele care se apropie rapid din spate, iar Garmin încearcă să elimine această problemă cu Varia Rearview Bike Radar, primul radar pentru bicicliști.

 

Varia Rearview Bike Radar este un sistem format din două componente, un transmițător luminos care se montează pe suportul șeii, în spatele bicicletei și un display radar care se montează pe ghidon. În momentul în care un vehicul se apropie din spate, acesta este detectat de la o distanță de 140 m, iar pe display-ul radar, vehiculul este reprezentat cu o linie formată din leduri. În plus, transmițătorul luminos începe să se aprindă în culoarea roșie din ce în ce mai intens pe măsură ce vehiculul se apropie pentru a avertiza șoferul.

Noul radar poate fi cuplat și la computerul de ciclism Garmin Edge, care are un ecran cu afișaj în toată regula. Așa vei detecta până la opt vehicule simultan, vei putea observa cât de repede se apropie și observa nivelul de potențial pericol.

În plus, Garmin a lansat și Varia Stamrt Bike Lights, un sistem de iluminare inteligentă pentru bicicliștii care vor să călătorească sau să se plimbe noaptea. Sistemul inteligent presupune iluminarea drumului la o distanță utilă, variind această distanță în funcție de viteza cu care se deplasează bicicleta.

Pachetul format din radar și farul inteligent costă 375$.

Sursă: Garmin