0
(0)

Google a finanțat un proiect World Wildlife Fund (WWF) prin intermediul căruia, în curând, dronele ar putea fi folosite pentru protejarea rinocerilor, a tigrilor și a elefanților din Africa și din Asia, specii amenințate cu dispariția din cauza braconajului dus la extrem.

 

Controlate prin intermediul unor tablete electronice, aeronavele autonome vor fotografia braconierii și vor urmări animalele prin intermediul unor dispozitive cu senzori GPS implantate acestora din urmă. Atunci când îi detectează pe braconieri, rețeaua de drone va sesiza patrulele de rangeri, comunicându-le poziția atacatorilor.

WWF a  folosit o parte din cele cinci milioane de dolari oferite de Google proiectului și pentru dezvoltarea unui software capabil să monitorizeze și să cartografieze regiunile în care acționează braconierii, precum și a unui kit de recoltare a mostrelor ADN pentru identificarea provenienței părților din corpurile animalelor ucise.

\"(w540)

Potrivit WWF, vânătoarea ilegală și traficul cu diferite părți din trupurile animalelor au un efect devastator asupra unor populații de animale sălbatice, aproape anulând eforturile de conservare ale organizațiilor care luptă pentru protejarea naturii și a vieții din sălbăticie. Anual, mai spun cei de la WWF, piața traficului ilegal de animale generează profituri în valoare totală de de 7-10 miliarde de dolari.

Iar ultimele 12 luni, în special, au înregistrat o creștere seminificativă a atacurilor asupra unor animale, așa cum sunt rinocerii. În cinci ani, numărul acestor pachiderme ucise în Africa de Sud a crescut de la 13 la 588, potrivit statisticilor furnizate de Traffic, organizație care monitorizează comerțul cu animale amenințate cu extincția. Noua tehnologie va fi folosită în patru regiuni separate din Africa și Asia, potrivit Google.

Sursa

Foto: Wikimedia Commons, WWF

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here