0
(0)

Pe cea mai veche plajă a Australiei cercetătorii britanici şi cei australieni pretind că au găsit cele mai vechi fosile din lume. Acestea ar aparţine unei bacterii de dimensiuni microscopice care a trăit în urmă cu peste 3 miliarde de ani într-un mediu ostil, lipsit de oxigen.

 

Se presupune despre primordialele creaturi că ar fi trăit în suflurile aruncate de vulcani, asemănător bacteriilor ce sălăşluiesc în prezent prin canalele de scurgere.

Fosilele, invizibile cu ochiul liber, au fost descoperite între boabele de nisip ce acoperă cea mai veche plajă, Strelley Pool, din regiunea Pilbara, vestul Australiei.

Conducătorul studiului, dr. David Wacey, de la Universitatea Australiei de Vest, susţine că „la începuturile formării Terrei, în lipsa aproape completă a oxigenului, formele emergente de viaţă au găsit alte mijloace de supravieţuire…abilitatea de a respira compuşi sulfuroşi este de mult timp considerată a fi una dintre primele stagii ale tranziţiei de la o lume non-biologică la una biologică”.

Unii experţi susţin că cele mai vechi fosile sunt stromatolitele, care au existat pentru 3.5 miliarde ani, însă profesorul Martin Brasier de la Universitatea Oxford afirmă că ele s-ar fi putut forma ca urmare a unor procese chimice.

Dimpotrivă, testele efectuate asupra recentelor descoperiri confirmă că acestea au fost cândva vii şi nu au fost deloc formate prin mineralizare, potrivit Nature Geoscience.

Profesorul Brasier merge mai departe şi sugerează că descoperirea acestor fosile deschide posibilitatea găsirii unor forme de viaţă şi în alte părţi ale Universului, întrebându-se dacă nu este posibil să existe astfel de fiinţe şi pe Marte.

 

Sursa

 

 

Participă la concurs! și ai șansa de a câștiga o invitație dublă la super flmul SF Cowboys & Extratereștri!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here