0
(0)

Intel anunță în România campania „Curățenia de primăvară”, care readuce în prim-plan desktop PC-ul și cele mai noi tehnologii integrate în acesta. În România se află în prezent 3 milioane de PC-uri mai vechi de 4-5 ani. Este momentul pentru schimbare.

 

Odată cu venirea primăverii, e timpul să vă aerisiți locuința, să scăpați de ceea ce e vechi pe birouri și să vă înnoiți. E perioada ideală când, pe lângă casă și garderobă, să faceți un upgrade de tehnologie.

Dacă nu sunteți convinși că este momentul pentru un PC nou, puneți-vă câteva întrebări. Terminați de băut cafeaua de dimineață și PC-ul tot nu a pornit? Petreceți timp prețios urmărind cât de mult durează să se descarce un film? Abia reușiți să deschideți o pagina de Internet? PC-ul vi se blochează când vizionați un videoclip pe YouTube? Carcasa ocupă prea mult spațiu în cameră?

În cazul în care răspunsul este “da”, nu sunteți singurii. La nivel mondial, peste 600 de milioane de computere sunt mai vechi de 4-5 ani. Majoritatea sunt PC-uri desktop. Utilizatorii se plâng de sistemele lor învechite în lume. Iată care sunt principalele motive care îi nemulțumesc:

• PC-ul este depășit tehnologic

• PC-ul se blochează atunci când rulează mai multe aplicații

• PC-ul pornește prea greu

• PC-ul este, în general, prea lent pentru nevoile lor

“Inspirate de Legea lui Moore, inovațiile Intel pentru segmentul desktop PC continuă. Strategia noastră este să reinventăm desktopul, cu accent pe segmentele de creștere evidentă, precum gaming-ul. De asemenea, ne propunem să oferim utilizatorilor desktop cele mai bogate experiențe de computing, la nivelul interfeței cu tehnologia, printre care asistență vocală, camera 3D sau eliminarea parolelor. Nu în ultimul rând, vom continua să inovăm în domeniul desktop PC-ului, ca să permitem noi dimensiuni în designuri mai mici, mai compacte, care să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor”, declară Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel.

Ultimii 4-5 ani, fără upgrade tehnologic? Puteți face acum.

În ultimii 4-5 ani, numeroase aspecte s-au schimbat în industria computingului. PC-ul nu mai este doar un obiect. Avem așteptări mari de la tehnologie, iar computerele mai vechi pur și simplu nu țin pasul cu noi. Dacă nu ați făcut upgrade tehnologic în ultimii 4-5 ani, nu este târziu să se întâmple acum. Veți plăti în medie cu 800 de lei mai puțin acum, comparativ cu 5 ani în urmă.

Avansul tehnologic a transformat modul în care utilizăm computerele astăzi, comparativ cu jumătate de deceniu în urmă. Inovațiile au generat o gamă largă de PC-uri mai mici, mai puternice și mai ușoare. De la Ultrabook-uri, sisteme 2 în 1, până la computere desktop, Intel oferă modele care răspund nevoilor, dorințelor și preferințelor oricărui utilizator.

PC-ul se reinventează și continuă să fie relevant pentru utilizatori, mai ales în domenii precum gaming-ul. Românii apreciază inovațiile tehnologice la nivelul pastilei de siliciu. În cadrul unui studiu realizat de Intel în lunile decembrie 2014 – ianuarie 2015, peste 2.500 de profesioniști și pasionați de IT au declarat disponibilitatea a opt nuclee de execuție pe procesor, drept cea mai importantă tehnologie de computing de anul trecut. Este vorba de procesorul Intel Core i7-5960X cu 8 nuclee și 16 fire, cel mai puternic procesor desktop din istorie.

În prezent există numeroase tehnologii IT&C, conectate la Internet, precum smartphone-uri sau tablete, dar PC-ul rămâne cel mai bun dispozitiv pentru utilizatori dintr-o multitudine de motive:

• Performanță: PC-ul folosește procesoare puternice, care îl fac mai rapid și cu timp redus de răspuns. Aplicațiile care necesită putere mare de procesare, precum editare foto, streaming video HD sau gaming, se fac cel mai bine de pe PC.

• Productivitate: PC-ul este încă soluția cea mai potrivită pentru a face mai multe lucruri în cel mai scurt timp. Sarcinile complicate de lucru sau completarea unui tabel cu informații, se fac mult mai bine de pe un PC.

• Multi-tasking: PC-ul permite utilizatorilor să desfășoare mai multe activități în același timp. Discută cu prietenii pe Skype în timp ce ascultă muzică, fac shopping online sau se joacă, toate în același timp, pe PC.

Câteva motive să faceți rapid upgrade:

Nu mai așteptați. Computere mai rapide

• PC-urile actuale sunt în medie de trei ori mai rapide decât cele de acum patru ani.

• Utilizatorii pot edita și partaja fișiere video HD de 2 ore în aproape 2 minute pe PC-urile actuale. Acum patru ani dura mai mult de o oră.

• Astăzi, PC-urile pornesc în doar câteva secunde. Un PC vechi de patru ani face asta în mai mult de un minut.

• Pe PC-urile care au ieșiri USB 3.0 pot fi transferate 500 de fotografii în 23 de secunde. Pe PC-urile vechi care folosesc USB 2.0 durează mai bine de un minut.

Spuneți „adio” PC-ului greu și voluminos

• PC-urile actuale sunt mai ușoare cu până la un kilogram față de cele de acum patru ani.

• Utilizatorii economisesc mai mult spațiu cu PC-urile de azi, care sunt mai ergonomice față de cele vechi de patru ani.

• Consumul redus al procesoarelor din noua generație nu înseamnă numai economie de energie, ci și posibilitatea de a lucra la temperaturi mai scăzute decât în cazul procesoarelor de generație anterioară. Astfel, nevoia de răcire scade, ventilatoarele sunt mai mici, mai compacte și mai silențioase, lăsând spațiu în carcasă pentru dispozitive de stocare suplimentare sau pentru alte elemente dorite de către utilizatori. În același timp, dacă nu se doresc dispozitive suplimentare, se poate opta pentru o carcasă de dimensiuni reduse, care să economisească spațiul de lucru.

Noi experiențe de computing

• PC-urile de azi sunt mult mai ușor de folosit, oferind capabilități și performanțe crescute pentru experiențe noi de computing.

• Rezoluții mai bune pentru video-foto, cu ajutorul unor tehnologii precum Quick Sync Video, Clear Video HD sau WiDi.

• Browsing pe Internet mai rapid și experiențe noi în social media pentru a discuta cu prietenii și familia.

• Consum redus de energie, de până la 20% față de un PC vechi de acum patru ani.

• Viteze de procesare de până la 30%, ceea ce face ca sarcinile zilnice să fie îndeplinite mai rapid.

Produse accesibile

• În medie, PC-urile actuale sunt cu 800 de lei mai ieftine față de cele de acum patru ani.

• Un PC eficient, cu procesor Intel Pentium G3220, Intel Pentium G3240, Intel Pentium G3440 sau Intel Core i3 are prețuri cuprinse între 749,99 RON și 2.000 RON.

Legea lui Moore, conform căreia numărul de tranzistori care pot fi plasați pe un circuit integrat se dublează aproximativ la fiecare doi ani, permite inovații Intel la nivelul tuturor categoriilor de dispozitive de computing cu designuri și dimensiuni diferite.

Emisă acum 50 de ani, de unul dintre fondatorii Intel, Gordon E. Moore, această lege ajută la dezvoltarea de noi categorii de device-uri versatile, conectate și sigure, precum 2 în 1, ce îmbină flexibilitatea unei tablete cu performanțele unui laptop. În prezent, marii producători oferă și în România o gamă variata de produse 2 în 1. În luna ianuarie, depășind barierele tehnologice, Intel a prezentat Intel Compute Stick, o nouă generație de dispozitive ultra-mici, „compute-on-a-stick”, ce pot transforma orice ecran HDMI într-un computer complet funcțional. Intel Compute Stick măsoară numai 10 cm.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here