0
(0)

Astăzi și mâine, 15 și 16 septembrie 2017, are loc în București, la Muzeul Țăranului Român, ediția inaugurală a seminarului muzeal internațional Museums Meet Museums, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR).

Seminarul își propune dezvoltarea unui mediu dinamic și interactiv pentru relaționare profesională nu numai pentru România, ci și pentru Europa de Est și de Sud-Est, aducând laolaltă specialiști din cadrul unora dintre cele mai cunoscute muzee ale lumii.

Dragos Neamu, director RNMR

Tema primei ediții a seminarului este Opening up the exhibition, la care vor participa peste 150 de specialiști din domeniu, din opt țări. Experți muzeali și profesioniști de talie internațională vor dezbate în jurul modalităților inovative de proiectare a unei expoziții, a dezvoltării conținutului acesteia, despre modul de interpretare a colecțiilor, dar și despre cum pot fi utilizate noile tehnologii pentru a pune în valoare colecțiile muzeale. Toate acestea reprezintă subiecte de mare interes în ceea ce privește dezvoltarea instituțiilor muzeale din țara noastră.

Virgil Nitulescu (centru) și David Vuillaume (dreapta)

Printre cei care vor susține prezentări se numără Nina Simon, Mikael Mohamad, Lia Perjovschi sau Michele Lanzinger, adevărate personalități în domeniul cercetării și dezvoltării muzeale.

Nina Simon a fost denumită de către Smithsonian Magazine o vizionară și este unul dintre cele mai importante nume ale universului muzeal internațional.

Nina Simon

Mikael Mohamed este Head of International Relations în cadrul Muzeului Național al Civilizațiilor Europene și Mediteraneene din Marsilia, Franța.

Mikael Mohamed

Lia Perjovschi este unul dintre artiştii români de renume pe plan internaţional care a expus în spaţii prestigioase dedicate artei contemporane.

Lia Perjovschi

Michele Lanzinger este CEO al MUSE Science Museum din Trento, Italia.

Michele Lanzinger

Rețeaua Națională a Muzeelor din România, organizatorul acestei conferințe, este cea mai mare organizație profesională dedicată muzeelor din țara noastră, având peste 65 de membri instituționați și membri individuali. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte dezvoltate de RMNR este Noaptea Muzeelor, eveniment de mare impact la scară națională, care a atras în ultimii ani sute de mii de vizitatori, fiind unul dintre cele mai de succes programe culturale din România.

Informații despre cei 12 lectori și despre agenda evenimentului puteți găsi pe http://www.muzee.org/sitev2/ce-facem/seminarii-etc/museums-meet-museums/

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?