Dacă până acum vorbeam despre zgârie-nori, acum putem vorbi despre un nou tip de clădire: „zgârie-Pământ”. Este vorba despre o mega-structură cu 65 de etaje subterane, care se întind până la o adâncime de 300 metri sub pământ.

 

Impresionanta realizare arhitectonică va fi construită în centrul capitalei mexicane, Mexico City şi a fost proiectată din nevoia de a respecta legislaţia locală privind limitele maxime de înălţime a construcţiilor, potrivit căreia orice nouă clădire ridicată trebuie să aibă maxim 8 etaje în înălţime.

\"(w540)

Din totalul de 65 de etaje, câte 10 sunt construite pentru locuinţe, spaţii comerciale şi un muzeu, restul de 35 fiind destinate birourilor.

Iluminarea naturală a piramidei este asigurată de un planşeu-acoperiş de sticlă, cu o dimensiune de 240×240 metri, deasupra căruia va trona impunător steagul Mexicului.

\"(w540)

Alegerea formei de piramidă a clădirii nu este întâmplătoare, piramidele aztecilor jucând un rol important în istoria Mexicului. În acest sens, arhitectul Esteban Suarez afirmă că piramida sa reprezintă un mod de descoperire a propriilor rădăcini.

 

Sursa

Sursa Foto: BNKR Arquitectura