Americanii de la Tactonics vor să ne obișnuiască cu un alt mod de a comunica, aparent unul mult mai personal, prin atingere.

 

TactSpace este un sistem de mesagerie senzorială format dintr-un smartphone sau tabletă, un soft special cu care să poți trimite mesaje personalizate și TactPuck, un gadget mic, cu diametrul de numai 24 mm (cât un sfert de dolar american), pe care trebuie să-l poate destinatarul pe piele (la încheietura mâinii, la gât etc.). De pildă, ai putea face cadou un TactPuck persoanei iubite, iar la atingerea unei comenzi pe smartphone, acesta ar putea vibra sugerând bătăile inimii. În acest fel, destinatarul va ști imediat că te gândești la el. Fără mesaje complicate, fără poze, fără explicații.

Conceptul este interesant, fără doar și poate, dar modul de aplicare nu mi se pare deloc foarte personal. În final, mesajul este transmis de o bucată de plastic cu cip încorporat care vibrează, se încălzește sau răcește, scoate sunete sau chiar emite arome și este mereu la fel, chiar dacă secvența în care se produce mesajul senzorial poate diferi de la un moment la altul.

Aplicația mobilă TactSpace a fost aleasă ca finalistă în competiția internațională Innovation World Cup, iar cei de la Tectonics caută acum investitori pentru a-i ajuta să finanțeze dezvoltarea unor prototipuri funcționale ale aplicației și a lui TactPuck.

Sursă: TactSpace via Gizmag