Condițiile meteo de astăzi, 9 octombrie, sunt favorabile și misiunea Red Bull Stratos continuă conform programului. Transmisiunea în direct a acestei misiuni, începând cu ora 15:30, va fi și pe canalul propriu Red Bull de pe YouTube: www.youtube.com/redbull.

 

Felix Baumgartner va încerca să spargă bariera sunetului în cădera liberă, marți 9 octombrie, cu saltul său de la 36.576 metri. Austriacul se pregătește de cinci ani pentru această misiune, dar ultimele 24 de ore sunt cele mai solicitante.

\"(w540)

Au rămas mai puțin de 4 ore până la saltul de la limita stratosferei. Singurul lucru pe care îl poate face acum Baumgartner este să se odihnească și să-și conserve energia pentru momentele cruciale ale misiunii. „Cel mai frică îmi este când încerc să adorm înaintea momentului în care încep cu pregătirea. Atunci este liniște în jurul meu și sunt doar eu cu gândurile mele”, admite Baumgartner. „Când încep să mă pregătesc am alte lucruri la care trebuie să mă gândesc și totul este mult mai bine.”

\"(w540)

Cu 4 ore și 30 minute înainte: „Când trebuie să fiu pregătit, sunt pregătit“, spune Baumgartner. Chiar dacă va dori să doarmă cât mai mult posibil, Felix trebuie să se trezească cu patru, cinci ore înainte de start.

Cu 3 ore și 30 minute înainte: Baumgartner va veni la locul lansării. Apoi urmează un briefing cu restul echipei, inclusiv Col. Joe Kittinger, Art Thompson și Don Day.

Cu 3 ore înainte: Baumgartner va face o inspecție meticuloasă a capsulei.

Cu 2 ore și 30 minute înainte: Baumgartner va fi supus unui test medical și va fi conectat la sistemul de monitorizare care va supraveghea tot ce se întâmplă în timpul misiunii.

Cu 2 ore înainte: Baumgartner va începe să se îmbrace în costumul special. În plus va fi conectat la un aparat de respirat cu oxigen pentru a elimina tot nitrogenul din sânge. Acesta se poate extinde în vene la altitudine mare.

Cu o jumatate de ora inainte: Baumgartner va  intra în capsulă. Aici va aștepta numărătoarea inversă și lansarea misiunii.