NASA a prezentat 60 de fotografii realizate de sondele Ebb şi Flow, solicitate şi sortate de elevi de clasa a 4-a de la Emily Dickinson Elementary School din Bozeman, Montana.

 

Sondele NASA de măsurare a gravitaţiei Lunii, numite iniţial GRAIL A şi B, în prezent rebotezate Ebb şi Flow, lansate în septembrie anul trecut se află pe orbita selenară de la începutul anului şi reprezintă prima misiune care zboară în formaţie în jurul satelitului nostru natural.

\"(w540)

Camera MoonKam a sondei Ebb a prelevat noi fotografii ale Lunii, inclusiv cu faţa nevăzută a Lunii, în cadrul unui proiect, numit MoonKam (Moon Knowledge Aquired by Middleschool Students) şi condus de prima femeie americană în spaţiu, Sally Ride. Fotografiile au fost realizate în perioada 15-17 martie a.c. La proiectul MoonKam participă 2.700 de şcoli din 52 de ţări.

\"(w540)

Sondele GRAIL A şi B au fost redenumite Ebb şi Flow, în urma desfăşurării unui concurs organizat de Agenţia Spaţială Americană în acest sens.

Întreaga colecţie de fotografii MoonKam ale studenţilor de la Emily Dickinson Elementary School poate fi vizionată aici.

 

Sursa