Wikipedia, enciclopedia online care îi permite oricărui utilizator de internet să creeze și să modifice conținut pe site, începe să piardă din aportul editorial al internauților.

 

Este delcarația fondatorului Jimmy Wales, care susține că administratorii domeniului se agită deja să simplifice „încurcatele” tipare de editare a materialelor, care ar putea fi descurajatoare pentru cei care doresc să scrie, sau să schimbe „wikiarticole”.

O altă strategie de a-i încuraja pe voluntari să rămână activi pe Wikipedia, potrivit lui Wales, este introducerea pe site a unei noi rubrici, denumită WikiLove, care le permite utilizatorilor să publice păreri… pozitive despre portal.

Jimmy Wales a prezentat joi situația gri a organizației nonprofit pe care o guvernează, pentru Associated Press, în cadrul conferinței anuale a website-ului, susținută de această dată la Haifa, în Israel. Coordonatorii Wikipedia îi încurajează pe profesorii din India, Brazilia și Europa să le aloce studenților sarcina redactării și a modificării articolelor portalului.

Sursa