Probabil că mulţi dintre voi sunteţi nerăbdători să fie lansat mult-aşteptatul iPhone 5. Până acum, au existat numeroase zvonuri legate de caracteristicile şi noutăţile aduse de noua creaţie Apple. S-a comunicat deja oficial că telefonul va fi lansat cândva în luna septembrie, dar aceasta nu a făcut decât să intensifice discuţiile despre design-ul smartphone-ului şi despre ce va aduce el nou.

 

 

Ultimul dintre zvonurile legate de iPhone 5 se referă la ecranul acestuia. Până acum se spunea că va avea un touchscreen de 4.5 inch, însă publicaţia asiatică Digitmes a anunţat că aparatul va dispune de un ecran de 4 inch. Mai mult, cei de la Digitimes  susţin că a cincea generaţie de iPhone va avea carcasă de metal şi nu din sticlă ranforsată.

Totuşi, aceeaşi publicaţie menţionează surse care afirmă că smartphone-ul celor de la Apple va avea un ecran chiar mai mic, de 3.5-maxim 3.7 inch, însă că va da impresia de mărime prin grosimea sa extrem de redusă. Aceleaşi surse afirmă că partea din spate a carcasei va fi din metal, în timp ce alţii cred că Apple va folosi o carcasă de sticlă pentru a îmbunătăţi puterea semnalului.

Printre alte caracteristici pe care se zvoneşte că le va avea iPhone 5, enumerăm:

 

  • sistem de operare iOS 5;
  • autonomie a bateriei de 14 ore de vorbire în 3G, respectiv de 7 ore în 4G;
  • procesor dual-core A5;
  • GPS;
  • recunoaştere facială;
  • memorie internă de 64 GB.

 

Pe lângă lansarea programată pentru luna septembrie, mai avem o veste bună pentru fanii Apple, pe lângă a 5-a generaţie a smartphone-ului de succes, urmând a fi lansată şi o versiune de buget şi upgradată a lui iPhone 4, respectiv iPhone4GS.