Microcipuri digerabile inserate în medicamente le-ar putea spune, în curând, medicilor dacă pacienții își urmează tratamentele conform prescripțiilor. Este vorba despre primii senzori ingerabili aprobați de Administrația Hranei și a Medicamentelor din SUA (FDA). Pentru unii, aceste dispozitive, produse de Proteus Digital Health, din Redwood City, California, reprezintă începutul erei medicinei digitale.

 

Senzorul, de dimensiunile unei particule de nisip, constră dintr-un cip de siliciu micronic în care care se află mici cantități de magneziu și de cupru. Atunci când este înghițit, senzorul generează un voltaj slab ca răspuns la sucurile gastrice, ceea ce generează un semnal la suprafața pielii unei persoane, unde un plasture transmite informația către telefonul mobil aflat în posesia terapeutului.

Principalele candidate pentru înglobarea tehnologiei sunt mai ales medicamentele care intră în componența tratamentelor întinse pe mai mulți ani, așa cum sunt cele pentru tuberculoză, diabet și pentru boli cronice cauzate de vârsta înaintată.

Sursa