0
(0)

Philips Azurion 7 revoluționează tratamentul afecțiunilor arteriale, în cadrul Spitalului Clinic Sanador.

Pacienții cu afecțiuni arteriale pot fi tratați cu ajutorul tehnicilor endovasculare, în cadrul Spitalului Clinic Sanador, prin intermediul angiografului de ultimă generație Philips Azurion 7, unic în România în acest moment. Platforma medicală a fost instalată în cadrul laboratorului de angiografie și cateterism cardiac al spitalului, în urma unei investiții de 1 milion de euro.

Philips Azurion este cea mai recentă inovație dedicată intervențiilor ghidate imagistic și oferă o calitate înaltă a imaginilor, cu doze minime de radiații, atât pentru pacient cât și pentru personalul medical.

Philips Azurion 7

Angiograful Azurion 7 face parte din cea mai nouă și performantă generație de echipamente medicale Philips. Până în prezent, în cadrul Spitalului Clinic Sanador au fost efectuate peste 200 de intervenții medicale cu noul angiograf.

Philips Azurion 7 permite evaluarea arterelor din întregul organism (începând cu cele cerebrale, coronare, până la arterele membrelor inferioare) și tratarea întregii game de afecțiuni arteriale, atât la nivelul cordului, cât și în afara sferei cardiace – afecțiuni la nivelul vaselor periferice și cerebrale. Datorită calități înalte a imaginii, medicii pot vizualiza întreaga hartă vasculară a zonei vizate, utilizând o doză minimă de substanță de contrast, un mare plus pentru pacienții cu probleme renale și nu numai.

Philips Azurion 7 Sanador

Echipamentul este deservit de un software ultra-performant, care efectuează reconstrucția tridimensională a imaginilor, beneficiu care contribuie la evaluarea corectă a leziunilor, creșterea siguranței procedurii și reducerea timpului operator. Calitatea superioară a imaginii, împreună cu opțiunea de reevaluare tridimensională, oferă medicului posibilitatea de a vizualiza și diagnostica inclusiv afecțiunile vaselor greu vizibile în anumite contexte (cum ar fi în cazul pacienților supraponderali). Cu noua tehnologie, afecțiunile vasculare pot fi tratate mult mai eficient, iar recuperarea pacienților are loc mult mai rapid.

Laboratorul în care este instalat angiograful este ultramodern și are un grad de asepsie înalt, ceea ce permite efectuarea intervențiilor endovasculare în aceleași condiții de sterilitate ca în blocul operator. Aici, se combină tehnicile intervenționale cu cele chirurgicale și se reunesc ambele echipe de medici – cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari – pentru intervențiile hibride.

Laboratorul de angiografie și cateterism beneficiază de un sistem de ventilație cu presiune pozitivăc care oferă avantaje multiple: aspiră ionii generați în timpul procedurilor, reducând suplimentar expunerea la radiații a medicului și a pacientului și creste siguranța procedurii.

Philips Azurion 7

Printre afecțiunile care pot fi evaluate și tratate cu ajutorul angiografului Philips Azurion 7 se numără: bolile coronariene (angina pectorală, infarct miocardic acut sau recent), valvulopatiile (stenoza aortică, regurgitare mitrală), suferințele vasculare aortice (anevrism de aortă, disecție de aortă), bolile vasculare severe la nivelul sistemului circulator cerebral (accidente vasculare cerebrale, malformații arteriovenoase, anevrisme cerebrale), aritmiile cardiace (cum ar fi fibrilație atrială, flutter atrial și multe altele) și arteriopatiile periferice.

Philips Azurion 7

Alte grupe de pacienți care pot beneficia de avantajele acestei platforme medicale avansate sunt reprezentate de pacienții cu tumori maligne cu metastază la nivel hepatic și cei cu angiodisplazie, care necesită embolizări arteriale digestive în vederea opririi hemoragiilor digestive.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?