Așa cum vă anunțam zilele trecute, Facebook pregătește schimbări majore, cele mai importante, potrivit fondatorului Mark Zuckerberg, de la lansarea în 2004 a rețelei sociale online și până astăzi.

 

Timeline”, noul element din componența experienței care se numește Facebook, va fi implementat oficial începând din această zi și își propune să ajute la transformarea website-ului într-o a doua viață pentru utilizatorii săi.

Timeline reprezintă o abordare cu totul nouă a modului în care viețile celor înscriși în rețeaua socială virtuală vor fi prezentate lumii – înșirat, ordonat, cronologic. Directorii Facebook doresc să transforme conceptul Timeline într-o dimensiune importantă a vieții individului, ca un fel de jurnal permanent, care, cred ei, va asigura fidelitatea utilizatorilor pe termen foarte îndelungat.

Ideea de bază este proiectarea unui spațiu virtual care să evoce căldura și siguranța căminului familial. De asemenea, prin Timeline, Facebook va demonstra că uriașa rețea socială a salvat tot ceea ce a fost vreodată încărcat în serverele sale și va realiza câte o poveste a vieții fiecărui utilizator încă de la „nașterea” sa pe site. Tot ce individul a făcut vreodată pe Facebook – de la încărcarea de fotografii și filmulețe și până la actualizări de stare, comentarii și „like-uri”, site-ul a monitorizat și Timeline va înșira pe profilul personal al acestuia.

Sursa