0
(0)

O haită de lupi și trei lincși au fost filmați de camere cu senzori de mișcare montate de membrii proiectului Wolflife într-o pădure inclusă de Comisia Europeană în programul de conservare a biodiversității munților Carpați.

Frecvent, haitele de lupi își împart teritoriul cu familiile de lincși, dar și cu urșii și căprioarele. În acest ecosistem armonios, relația dintre prădător și pradă funcționează natural, ceea ce le permite biologilor să capteze imagini spectaculoase, așa cum este și momentul foarte rar în care un râs își consuma prada.

Proiectul european Wolflife este coordonat de Agenția pentru Protecția Mediului din Vrancea, în parteneriat cu Asociația pentru Protecția Biodiversiății și cu agențiile de Protecție a Mediului din Harghita și Covasna. Proiectul de conservare are o acoperire de 18 regiuni incluse în rețeaua Natura 2000, răspândite în șase județe din centrul și estul României. Potrivit Wolflife, populația de lupi din România numără 2.000 pâna la 2.700 de specimene.

În 2012, în Europa Centrală și de Est, mai trăiau circa 2.300 de lincși, potrivit datelor adunate de Large Carnivore Initiative for Europe. Regiunea include România, Slovacia, Polonia, Ucraina, Republica Cehă, Ungaria, Serbia și Bulgaria. Cea mai mare amenințare pentru aceste feline este braconajul.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?