Revista Știință&Tehnică nr. 53, februarie 2016

0
(0)

Din 15 februarie, la toate punctele de difuzare a presei, vă așteaptă noua revistă Știință&Tehnică, ediția cu numărul 53 și prima din acest an.

Știință&Tehnică este revista care produce viitor pentru toți cei dornici și pregătiți să-l primească mai devreme. Publicația noastră îți stimulează în egală măsura inteligența și imaginația, invitându-te să explorezi, să-ți pui întrebări și să vizualizezi lucrurile care au fost și așteaptă să fie inventate. Cu fiecare număr, conturăm o harta din ce în ce mai complexă a trecutului și viitorului cunoașterii. Iar în februarie 2016 fiecare parametru al misiunii noastre este atins, ca de obicei, prin articole și reportaje riguros documentate, scrise pe înțelesul tuturor.

Coperta și dosarul revistei sunt consacrate primilor roboți ai omenirii. Puțină magie, puțină știință și foarte multă imaginație. Acestea au fost secretele creării primilor automatoni și a primilor pași spre visul nostru de a zbura asemenea păsărilor, de a explora oceanele asemenea peștilor și de a crea viață din nimic asemenea divinității. Ei au fost primele mecanisme complexe create de oameni în dorința lor de a semăna cât mai mult cu zeii.  Sau, dacă preferați, primii roboți ai lumii. Copii cât mai fidele ale naturii. I-au fascinat pe cei din trecut, ne fascinează pe noi, cei de azi și, cu siguranță, vor continua să stârnească imaginația celor din viitor. Și au și de ce… pentru că automatonii, chiar dacă par demodați, au fost și vor rămâne primii pași în încercarea noastră de a înțelege modul în care funcționează natura, de a o copia și, de ce nu, ei au constituit primii pași spre explorarea altor lumi.

Un alt subiect foarte generos documentat în ediția cu numărul 53 a revistei Știință&Tehnică este spațiul cosmic – frontierele acestuia sunt împinse din ce în ce mai departe. Peisajul rampelor de lansare din următorii ani se va schimba radical. Intrăm într-o nouă cursă spațială, de această dată una condusă de interese comerciale. De această dată, eforturile și inovațiile nu mai aparțin agențiilor spațiale naționale, ci com-paniilor care vin și schimbă regulile jocului.

În revista noastră, mai întâlniți prezentarea celor mai importante inovații de la Consumer Electronic Show din acest an: evenimentul din Vegas a devenit mult mai mult decât un târg de gadgeturi – tehnologii cu implicații profunde în toate industriile și în toate aspectele vieții noastre sunt prezentate în exclusivitate aici. Tot în numărul 53 al S&T avem: interviuri cu trei cercetători de talie mondială, dintre care doi sunt români; o lecție interesantă de istorie a paleoantropologiei – știință care a purtat un adevărat „război” al oaselor; foarte multe prototipuri, gadgeturi și recomandări din partea noastră.

Coperta S&T feb16

Iată sumarul complet al revistei:

DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.

PROTOTIPURI. Dispozitivele revoluționare de pe Kickstarter și IndieGogo – selecția redacției S&T.

GADGETURI. Cele mai mari inovații de la Consumer Electronic Show 2016.

AUTOMOBILISM. Care sunt tehnologiile care-ți transformă mașina într-un smart-vehicul?

SMART LIVING. Bine ai revenit în casa inteligentă!

INTERVIU. Laureatul premiului Nobel Eric A. Cornell a stat de vorbă cu S&T

CERCETARE. Micul ghid al autostopistului printre celule și organe a ajuns în… Galapagos!

DOSAR. Primii roboți ai omenirii au apărut, la nivel de concept, încă din antichitate!

REPORTAJ. Airbus H215, elicopterul „românesc” bun la toate

ECOLOGIE. Cine controlează petrolul, controlează lumea!

SPAȚIU. Spațiul cosmic este de vânzare! Cine dorește să-l cumpere?

ASTRONOMIE. Cum va arăta anul 2016 din punct de vedere astronomic?

EXPLORARE SPAȚIALĂ. Vezi cum arată lansatoarele viitorului!

FIZICĂ. Primul laser de 10 PW. Interviu cu acad. Nicolae Victor Zamfir

ASTROFIZICĂ. O stea imposibilă?

PALEOANTROPOLOGIE. Cine este marele câștigător al războiului… oaselor?

CERCETARE ROMÂNEASCĂ. Cele mai performate institute de cercetare-dezvoltare din România.

CRONICA SCEPTICULUI. Răpiți de extratereștri

RECOMANDĂRILE S&T. Casa Experimentelor / SF / Experiment / Cărți

 

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare la mijlocul lunii martie. Până atunci, vă invităm să rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, are 120 de pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă numai 15 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here