0
(0)

Începând cu 5 septembrie, la toate punctele de vânzare a presei și în rețeaua de magazine Mic.ro este disponibil numărul 6 al revistei Știință & Tehnică.

 

Vezi cum arată experimentele realizate la marile acceleratoare de particule ale lumii, află mai multe despre armele viitorului şi celebrează alături de noi depăşirea unui prag istoric: 7 miliarde de locuitori – totul în ediţia de septembrie a revistei Ştiinţă & Tehnică.

Particulele sunt prea mici și trăiesc prea puțin – a miliarda parte dintr-o secundă! – pentru a putea fi observate direct, cu ochiul liber. Cu toate acestea, existența lor lasă urme care pot fi captate de detectorii giganți ai marilor acceleratoare de particule (de tipul LHC), iar apoi procesate în supercomputere, de aici născându-se pattern-urile abstracte, extrem de spectaculoase vizual, aşa cum aveţi ocazia să observaţi din science pictorialul de septembrie, dedicat Universului bizar al particulelor subatomice.

Întrebare-cheie: v-ați gândit vreodată prin minte să porniţi cu tunul antiaerian la o vânătoare de raţe sălbatice? Înclinăm să credem că nu v-a trecut prin minte, nici măcar pentru o fugară clipă, această năstruşnică idee. Şi totuşi, în ultimele două decenii, armata americană a avut această gravă problemă. Vedem despre ce a fost vorba şi despre cum evoluează tehnologiile militare ale SUA în materialul dedicat Armelor Viitorului.

Dosarul lunii septembrie este format dintr-o analiză la rece, cu date statistice şi bazată pe numeroase cercetări a populaţiei umane. Un nou prag istoric, anunțând nașterea cetățeanului planetar cu numărul șapte miliarde, este pe cale să se apropie. Poate că nici nu ar trebui să fim (atât de) entuziaști: în fond, este al șaselea astfel de prag din ultimii 81 de ani. Da, atât i-a luat omenirii ca să ajungă de la două miliarde la nu mai puțin de șapte miliarde de indivizi. Din dosarul S&T aflăm cum am ajuns unde suntem, cum suntem împărţiţi, în ce credem, cum arată societatea virtuală în care ne trăim din ce în ce mai mult viaţa şi câţi oameni de ştiinţă sunt în lume?

\"(w540)

Tot în ediţia de septembrie: vă prezentăm o fotopremieră românească: o echipă S&T a reuşit fotografierea Staţiei Spaţiale Internaţionale, în timp ce aceasta tranzita Luna, pe cerul României; facem un exerciţiu de imaginaţie şi investigăm ce s-ar întâmpla dacă s-ar epuiza rezervele de petrol; aflăm cum un mare cercetător român a ratat premiul Nobel; descoperim o nouă generaţie de roboţi casnici, accesibili aproape oricui şi ne întrebăm dacă lumea în care trăim nu este cumva o nesfârşită hologramă.

Revista Ștință & Tehnică a fost relansată de Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding, la începutul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informație de calitate și costă 8,8 lei. Apare lunar, în prima zi de Luni a fiecărei luni. Dacă îți place S&T, află de aici cum te poți abona!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here