0
(0)

 

Începând cu 20 aprilie, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibil numărul 13 al revistei Ştiinţă&Tehnică. În ediția de aprilie a revistei Știință&Tehnică aflați povestea incitantă a tezaurului de la Pietroasa, descoperiți o serie de ecotehnologii precursoare ale universului distopic Matrix, aflați totul despre găurile negre create în laborator și învățați cum să vă orientați în spațiu fără ajutorul GPS-ului.

Poate că unii dintre cititorii fideli ai revistei Știință&Tehnică vor fi surprinși de faptul că dosarul lunii aprilie tratează istoria Tezaurului de la Pietroasa în paginile unei publicații orientate mai mult către științele exacte și către noile descoperiri din domeniul tehnicii. De ce un subiect care și-ar găsi locul mai degrabă într-o publicație dedicată subiectelor istorice? Ei bine, motivul unei asemenea alegeri a fost poate și acela că, în ciuda celor aproape două secole de când a fost scos la lumină și în ciuda faptului că este cel mai important vestigiu arheologic descoperit vreodată pe teritoriul României, tezaurul de la Muntele Istrița a rămas o necunoscută pentru mulți dintre noi. Și poate, de ce nu, pentru că povestea sa plină de dramatism, demnă de un veritabil roman de aventuri, este una care merită cu prisosință spusă. Vă invităm să o citiți în ediția de aprilie a revistei noastre.

\"(w540)

De asemenea, începând cu luna aprilie, Știință&Tehnică împreună cu Autoritatea Națională de Cercetare Științifică (ANCS) vor lua lunar pulsul celor mai importante proiecte, programe și inovații care au loc în lumea cercetării românești. O lume extrem de „vie”, activă, conectată la proiecte de anvergură europeană sau mondială, așa cum veți descoperi din interviul pe care i l-am luat prof. dr. ing. Dragoș Ciuparu, președintele ANCS.

Ne considerăm fiinţe raţionale şi cu greu admitem că suntem influenţaţi de publicitate. Realitatea este că, în postura de consumatori expuşi la mesajele publicitare, acţionăm mai degrabă iraţional: nu cortexul, ci creierul reptilian, antic şi primitiv, cel care ne-a permis să supravieţuim în savană cu milenii în urmă, pare a se afla la „pupitrul de comandă”. Aflați mai multe într-un articol care investighează ce efecte au și cum ne influențează reclamele.

Tot din ediția de aprilie a revistei noastre, descoperiți istoria propulsiei nucleare în spațiu, aflați care sunt tehnologiile militare ale Israelului și Iranului și în cadrul unui reportaj inedit vizitați studioul celui mai mare producător mondial de jocuri pentru dispozitive mobile, GAMELOFT, din București.

Rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică a fost relansată de Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding, la începutul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informație de calitate și costă numai 8,8 lei. Apare lunar, în prima zi de Luni a fiecărei luni. Dacă îți place S&T, află de aici cum te poți abona!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here