Odată cu intensificarea schimbărilor climatice, încep să apară din ce în ce mai multe situații de urgență, în care intervenția cât mai eficientă a forțelor de ordine și ajutor este esențială pentru a salva cât mai multe vieți omenești. Așa încât ideea unor scutere electrice ușor de transportat și independente energetic, pe care o propune firma Current Motor, a fost foarte apreciată la summit-ul ARPA-E Energy Innovation, desfășurat la începutul lunii martie la Washington, SUA.

Conceptul „Mini-fleet-in-a-box” (în traducere, ”mini-flotă în container”) presupune adaptarea unui container pentru găzduirea a 4 scutere electrice Current Motor Nb Electric Cargo. Acestea pot fi și încărcate de la o baterie de 22 kWh, care e alimentată cu energie solară prin intermediul panourilor fotovoltaice integrate în pereții containerului – pereți care, odată containerul montat, se ”deschid” astfel încât panourile să fie expuse optim razelor soarelui.

mini-fleet-in-a-box-scutere-electrice-garaj-solar---stiinta-tehnica-2

Containerul poate fi transportat cu un camion-platformă standard, iar scuterele electrice pot fi încărcate în doar 5 ore, toate în același timp. Autonomia oferită de un astfel de scuter se cifrează la 50 km, suficient pentru a acoperi un areal restrâns, în care pompierii, medicii sau polițiștii trebuie să intervină operativ, în condițiile în care un vehicul pe patru roți nu ar face față din cauza gabaritului.

Pe de altă arte, „Mini-fleet-in-a-box” poate avea și destinație recreativă sau poate deservi companii și firme cu diverse obiecte de activitate în aer liber. Potențialul de business al acestei idei este foarte vast, conform celor de la Current Motor, având marele avantaj că oferă independență totală față de rețelele de alimentare obișnuite.

mini-fleet-in-a-box-scutere-electrice-garaj-solar---stiinta-tehnica-3

Deocamdată, nu a fost avansat un preț pentru această idee interesantă, care poate suferi diverse modificări, în funcție de cerințele clienților. Conform fimei Current Motor, unele companii din domeniul minier și al manufacturii au dat deja comenzi ferme pentru astfel de ”mini-flote”, ceea ce înseamnă că ideea acestui pachet de scutere electrice și garaj-birou mobil solar ar trebui să fie cât de curând copiată și de alții.