Exact în aceeași formație ca și ieri, ne-am continuat astăzi turul jurnalistic la sediile companiilor Micro Star International, KWorld și Vivotek.

MSI: Prima oprire a fost, conform itinerariului, la selectele birouri MSI. Aici, personalul specializat în marketing, în frunte cu jovialul manager Vincent Lai, ne-a introdus în noua eră a computerelor personale. Poate pare greu de crezut pentru unii, dar supremația emblematicului mouse în coordonarea computerelor este pe cale să apună, deoarece piața IT începe să fie asaltată de PC-uri cu ecrane tactile. Și este o arie în care MSI excelează. Computerul personal AOI – sau All in One PC – al taiwanezilor este, practic, un calculator fără unitate centrală de sine stătătoare, doar un ecran conectat la o tastatură și la un mouse. În timp ce conceptul nu este foarte recent, MSI aduce pe piață o gamă extrem de puternică AOI, care își propune să înlocuiască PC-urile tradiționale, prin performanțe  cel puțin similare cu ale acestora.

 

Dar Micro Star Internațional nu își limitează aria de activitate numai în această direcție. Corporația își susține cu aplomb locul în topul producătorilor IT prin tablete PC extrem de versatile, notebook-uri de mare putere și plăci de bază și plăci grafice atât de performante și de avansate încât unele sunt folosite chiar în componența echipamentelor militare americane, după cum chiar domnul Lai ne-a mărturisit. MSI va fi prezentă în cadrul Comptex 2011 cu toate aceste produse, toate premiate la diferite concursuri și expoziții.

KWorld: La sediul KWorld am avut parte de una dintre cele mai plăcute vizite de până acum. Personalul ne-a tratat foarte prietenos și degajat, iar produsele firmei au impresionat întreaga echipă de jurnaliști. KWorld este împărțită în două divizii – respectiv Krator și KGuard. Prin Krator, am avut plăcuta surpriză să descoperim un producător de sisteme audio de top, care se preocupă de calitate, putere și design în toată gama de produse, de la căștile din aluminiu pe care le construiește și până la cele mai \”forțoase\” boxe.

 

Așa cum a declarat pentru noi și directorul de vânzări Hui-Fen Yeh (foto 2), Krator pune un accent deosebit pe aspectul produselor sale, dar testarea câtorva sisteme audio a lăsat o impresie foarte bună și cu privire la calitatea sunetului produs de boxele cu formă minimalistă. Un aspect important al sistemelor audio Krator, destinate mai ales uzului domestic, este conectarea prin USB la calculator, din care taiwanezii au reușit să scoată mult mai multă putere decât permite în mod normal această manieră de \”atașare\”. Mai mult, unele produse sunt construite aproape în totalitate manual, ceea ce le oferă o acustică îmbunătățită și unghiuri mai bune pentru propagarea sunetului.

Nici KGuard nu a impresionat mai puțin, prin sistemele de supraveghere pe care le propune clienților persoane fizice și instituții. Mi-e greu să mă exprim în legătură cu performanțele echipamentelor acestei divizii KWorld, deoarece nu prea am termen de comparație și nici o demonstrație relevantă nu putea fi pusă la punct, dar inovația pe care o aduce KGuard pe piața CCTV și a IP Cam-urilor  este ușurința surprinzătoare prin care pot fi achiziționate, montate și folosite camerele lor cu senzori de mișcare și în infraroșu.

 

Practic, tot kit-ul, cu patru camere, zeci de metri de cabluri, suporți și software vine într-o cutie compactă, de dimensiunea unei genți de laptop un pic mai voluminoase. De asemenea, potrivit directorului de vânzări Yvonne Liu, montarea sistemului în jurul unei locuințe sau al unui sediu de firmă este aproape la fel de fezabilă ca orice lucrare electronică firească într-un cămin. În plus,compania își produce propriul software și propriile aplicații pentru echipamente, programe intuitive și ușor de folosit care permit, printre altele, supravegherea pe telefonul mobil a unui perimetru monitorizat, chiar și de la distanță, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Krator și KGuard vor fi prezente cu soluțiile lor pentru sunet și siguranță la Computex 2011.

Vivotek: Turul de astăzi s-a încheiat cu o vizită la compania al cărei nume a rezultat, conform directorului regional Sea Wang, din alăturarea abrevierilor termenilor Video-Voice-Technology. Am aflat de la profesioniștii de aici că, \”dacă are legătură cu supravegherea video, Vivotek este într-un fel sau altul implicat în chestiune\”. Lansat în 2000, Vivotek și-a câștigat rapid locul ca producător de vârf al industriei de supraveghere prin IP. Compania este specializată în producția echipamentelor de monitorizare video, fie că ne referim la rețele de camere, servere și receivere video, sau central management software.

 

Atributele de bază ale activității Vivotek vizează accesibilitatea de la distanță, prin sistemele de supraveghere IP, transmisiune video în timp real, eficiență a costurilor pentru clienți și performanțe Full HD pentru obiectivele unora dintre camerele de supraveghere construite aici. Vivotek este singura firmă care ne-a prezentat, până acum, laboratoarele sale de inventincă, testare și asamblare a echipamentelor pe care le produce. Ce am vazut nu este neapărat de anvegură epică, dar din tot ce se întâmplă la Vivotek transpare profesionalism, experiență și implicare. Produsele corporației se adresează tuturor categoriilor de utilizatori, Vivotek își creează propriile soft-uri pentru aparaturi, iar cea mai recentă idee concretizată a inginerilor de aici este o cameră fish-eye cu rezoluție de 3 megapixeli și cu un unghiu de acoperire de 360 de grade. Dispozitivul a primit un feedback foarte bun de la clienți și va fi prezentat, alături de alte produse, în cadrul expoziției Computex 2011.