Lunile ianuarie și februarie au adus o mulțime de noutăți în domeniul auto. Și, pentru că întotdeauna conceptele auto și prototipurile de mașini reprezintă cireașa de pe tortul oricărui salon, am ales să vă prezint succint cele mai interesante propuneri al producătorilor auto.

1. Faraday Future FFZER01

Combinația de Batmobil și OZN este, de departe, apariția care a făcut cel mai rapid înconjurul lumii odată lansată la Consumer Electronic Show, de la Las Vegas. Cum adică, un brand auto nou-nouț lansat la o expoziție pentru gadgeturi, precum CES 2016? Exact. Pentru că FFZER01 nu e altceva decât un super-gadget pe roți, care, în cel mai bun caz, va putea fi condus doar de către gameri. Pe pistele virtuale, evident.

FFZER01 Beneficiază de un șasiu cu arhitectură modulară VPA, în podea fiind plasate bateriile, iar caroseria este realizată din fibră de carbon. Scaunul șoferului este inspirat de cercetările NASA pentru costumele cosmonauților, iar mașina poate fi condusă odată ce ți-ai montat smartphone-ul special în centrul volanului. FFZER01 oferă, însă, și posibilitatea de a se conduce autonom, caz în care nu-ți rămâne decât să admiri pleiada de displayuri care te înconjoară și promit un nivel ridicat al conectivității.

PE SCURT:

  • putere: peste 1.000 CP
  • demaraj 0-100 km/h: în mai puțin de 3 secunde
  • viteză maximă: peste 320 km/h
  • autonomie: peste 300 km