Organizația austriacă ZSI – Zentrum Fur Soziale Innovation (Centrul pentru Inovație Socială), cu sediul în Viena, are în derulare un proiect internațional, marca UE, cu privire la nivelul de popularitate al tehnologiilor Nano – sau nanotehnologiei – în rândul cetățenilor europeni de diferite naționalități.

 

Proiectul, desfășurat sub numele „Nanochanneles”, include și România. Prin urmare, s-a realizat o versiune în limba română a chestionarului cu privire la opinia publică vis-a-vis de tehnologiile Nano, chestionar pe care vă invităm să îl completați AICI.

Nanotehnologia este, fără îndoială, o componentă esențială a lumii viitorului, o direcție de dezvoltare vitală în sensul evoluției și al depășirii limitelor tehnologice și biologice ale speciei noaste.

Studiind atent chestiunea, oricine poate constata că folosirea, la scară largă, a tehnologiei Nano (adică miniaturală) este de natură să îndepărteze foarte multe bariere din calea progresului nostru în sfere multiple, de la menaj și până la neurochirurgie, sau de la aparatură electronică și până la industria construcțiilor. Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina de Internet a proiectului derulat de ZSI.