0
(0)

În cadrul unor teste clinice realizate recent în Japonia, un nou plasture solubil a administrat în organismul uman substanța vaccinului antigripal tot atât de eficient pe cât o poate face o injecție, fără a fi însă invaziv, dureros și însoțit de riscuri, ca aceasta din urmă.

 

Plasturele este alcătuit din multe micro-ace care se dizolvă inofensiv și nedureros în piele. Până acum, testele au demonstrat atât că tehnica este sigură, cât și că favorizează un răspuns imunitar cel puțin la fel de puternic pe cât o face un vaccin administrat prin metoda clasică a injectării.

Câștigul acestui tip de vaccinare nu este doar acela că face procesul mai tentant pentru oricine, dar mai ales că poate limita răspândirea bolilor în țările nedezvoltate, prin facilitarea vaccinării persoanelor din zonele fără acces la sisteme medicale și medici.

Pentru a testa eficacitatea plasturelui, echipa de cercetători japonezi a adunat un grup de 40 de bărbați adulți voluntari și i-a vaccinat împotriva a trei tulpini gripale diferite. Jumătate dintre ei au primit vaccinul prin injectare cu acul, iar jumătate prin aplicarea plasturelui solubil. Participanții nu au experimentat deloc reacții adverse în urma imunizării, iar testele de sânge care au urmat au indicat faptul că micro-acele au stimulat un răspuns imunitar al pacienților „peticiți” mai puternic decât în cazul celor injectați.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here