Londonezii și toți cei care vizitează capitala Marii Britanii ar putea beneficia de acces gratuit la rețea publică WiFi pe tot teritoriul orașului, ca urmare a unui proiect propus de compania Virgin Media.

 

Rețeaua cu pricina va fi disponibilă gratuit pentru oricine, furnizând acces la Internet cu o viteză de 0,5 Mbps pentru utilizatorii comuni și oferind posibilitatea navigării și a descărcării de date la viteze de până la 10 Mbps pentru abonații plătitori.

Proiectul presupune instalarea de routere WiFi în ficare cabină stradală a companiei, care distribuie deja semnal Internat printr-o rețea de cabluri către locuințe și birouri în toată Londra.

Abordarea Virgin Media contrastează cu serviciul Openzone de la BT, prin faptul că acesta din urmă, deși gratuit pentru clienții BT, este tarifat cu 5,99 lire sterline pentru 90 de minute de browsing atunci când este folosit de oricine altcineva.

Neil Berkett, directorul executiv al companiei, a anunțat că se află deja în tratative serioase cu membrii consiliilor londoneze pentru a obține permisiunea executării lucrărilor necesare instalării rețelei wireless.  Un proiect similar s-a aplicat în New York City, care beneficiază deja integral de acoperire WiFi.

Sursa