0
(0)

Contrar denumirii, Celluon evoMouse nu este un maus, ci un gadget care ne scapă de mausul clasic. În fapt, evoMouse nu este nici ergonomic și seamănă mai degrabă cu un animăluț simpatic, cu ochi mici și scânteietori (atunci când este pornit). În loc să pui mâna direct pe evoMouse, acesta îți detectează mișcările degetelor în fața ochilor lui, care sunt de fapt niște senzori cu infraroșii.

 

Cu alte cuvinte, în loc să manevrezi un dispozitiv, faci aceleași gesturi ca și cu un maus, doar că le execuți pe suprafața biroului la care lucrezi. Ba mai mult, evoMouse răspunde și la câteva gesturi preluate de la celebrul Apple iPhone. De pildă, ai putea controla funcțiile de back/forward ale browserului „măturând” suprafața de contact cu două degete spre stânga/dreapta. De asemenea, ai putea mări sau micșora o poză cu un gest de „ciupire” a suprafeței, exact cum ai face-o pe un ecran multitactil.

evoMouse vine și într-o variantă în care o tastatură virtuală este proiectată pe birou cu ajutorul laserului. Ideea ar fi să poți scrie pe această tastatură ca la una obișnuită. Conceptul nu este deloc nou. De fapt, există un asemenea gadget și în România, încă din 2007, comercializat sub numele de „Tastatură virtuală”. Din păcate, nu este atât de eficient precum vor să ne facă producătorii săi să credem. Lipsa feedback-ului haptic nu-ți dă voie să scrii fără să te uiți la proiecție.

Dacă ne luăm, totuși, după demonstrația oferită de producătorul coreean din clipul de mai jos, funcția de maus a lui evoMouse merge foarte bine.

Fie că îți vine sau nu a crede, primul maus există încă din 1963 când nu-și imagina încă nimeni conceptul de computer personal. Era practic format din două rotițe dispuse perpendicular și conectate la niște potențiometre și avea un singur buton. Totuși, abia în 1972 apărea primul maus cu bilă care semăna întrucâtva cu cel de astăzi. Mausul s-a maturizat, în sfârșit, în anii `90, când bila care se murdărea atât de ușor a fost înlocuită de un senzor optic. De atunci, conceptul de funcționare nu s-a schimbat aproape deloc. În loc de senzorul optic a fost montat un scaner cu laser, în mod evident, mult mai rapid.

Ei bine, nu crezi că ar cam fi momentul să înlocuim bătrânul „șoarece” cu ceva mai bun?

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here