0
(0)

NanoArta reprezintă o observare a unei lumi minuscule, formată din structuri de miliardimi de metru, accesibilă numai câtorva oameni de ştiinţă. Nanoartistul Cristian Orfrescu a creat Expoziţia de NanoArtă pentru a arăta întregii lumi minunăţia acestei lumi.

Domnul Cristian Orfescu s-a născut în Bucureşti, dar din 1991 trăieşte în Los Angeles, California. De mai bine de 25 de ani, experimentează şi perfecţionează un nou tip de artă, ce face trecerea de la ştiinţă la artele frumoase, prin intermediul tehnologiei – NanoArta.

 

Imaginile sunt realizate cu ajutorul microscoapelor electronice, prin intermediul cărora oamenii de ştiinţă au capturat imaginile înfățișând peisaje de nano-dimensiuni, pe care apoi le-au colorat cu ajutorul soft-urilor fotografice, creând astfel adevărate opere de artă.

Pentru susţinerea acestei arte, Cristian (Cris) Orfrescu a realizat Expoziţia de NanoArtă. În continuare vă prezentăm cele zece imagini câştigătoare ale ediţiei din 2011 şi pe realizatorii acestora.

  1. Pe primul loc s-a situat fotografia „Plasticitate în micro-stâlpi de oţel” a doctorandului indian în inginerie metalurgică, Siddhartha Pathak.
  2. Pe locul 2 s-a clasat fotografia „Wreck” (epavă) a cercetătoarei românce în domeniul biologiei celulare, Elena Lucia Constantinescu, înfăţişând o imagine colorată a biologiei celulare.
  3. Germanul Bjorn Dampfling a obţinut cel de-al treilea loc, cu fotografia „Xura”, ce ne arată într-un mod artistic structura moleculară a lemnului.
  4. Al patrulea loc a fost ocupat de artista americană Carol Flaitz pentru lucrarea „Fissure I”. Ea susţine că lucrarea reprezintă reflexia propriei căsnicii, în care arta şi tehnologia sunt reunite (soţul artistei fiind cercetător în cadrul IBM).
  5. Daniela Caceta, din Brazilia, a câştigat al cincilea loc, cu lucrarea sa „Naşterea Lumii”.
  6. Tot un brazilian, Roviraldo Camargo, ocupă al şaselea loc, pentru lucrarea „Spirale”.
  7. Locul al şaptelea este ocupat de lucrarea italiencei Simona Barison, „Alumina Nanohairs”.
  8. Imaginea „Înfloriri de Betacristale” a slovenei Teja Krasek a ocupat poziţia a 8-a.
  9. Pe penultimul loc s-a clasat americanul Jack Mason, cu lucrarea „Entanglio, fundat pe particule cuantice încurcate”.
  10. Cel din urmă loc este ocupat tot de un american, Joel Kahn, pentru imaginea „Cuib de păsări colorat”. Fotografia originală, ce stă la baza lucrării, aparţine lui Cris Orfescu, care a oferit-o celor care nu au acces la microscoape.

 

Sursa

Sursa Foto

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here