0
(0)

Cea de-a treia ediţie a Tîrgului de Carte Science Fiction & Fantasy Final Frontier se va desfăşura în weekendul 23-24 martie la Bucureşti, la TeCaFi (Str. Doamnei nr.9, Centrul Vechi).

 

Între participanţi se vor regăsi principalii actori de pe piaţa editorială F&SF (Nemira, Paladin, Millennium, Trei şi Tritonic), dar şi din domenii conexe precum banda desenată sau boardgames (Taraba de jocuri, Harap Alb Continuă, Comic Book City, Comicsmanga.ro, revistele Comics şi Revista de Povestiri). Programul evenimentelor:

Sîmbătă, 23 martie 2013

11.00 Lansare de carte Editura Tritonic: Viaţă dublă la Veneţia – Monica Ramirez
11.30 Lansare de carte Editura Nemira: Fata modificată – Paolo Bacigalupi. Prezintă: Andreea Sterea. Invitaţi: Oliviu Crîznic şi Horia Nicola Ursu
12.00 Lansare carte Editura Paladin: Fahrenheit 451 – Ray Bradbury. Prezintă: Evelina Bidea şi Michael Haulică. Invitați: Mircea Naidin, Liviu Radu şi Horia Nicola Ursu (editor SF și autorul rubricii de profil din revista noastră).
12.30 Decernarea premiilor FanSF. Prezintă: Bebe Ionescu
13.00 Lansare de carte Millennium Books. Prezintă: Horia Nicola Ursu. Invitați: Mircea Pricăjan, Mircea Naidin, Ioana Vișan
13.30 „Creative writing în SF&F, metode de succes”. Moderator: Eugen Lenghel. Invitați: Florin Pîtea, Cătălin Badea-Gheracostea, Emanuel Grigoraș
14.30 „Experiența de a scrie scenarii pentru bandă desenată”. Invitat: Marian Coman
15.00 „Traducatorii-coautori”. Moderator: Michael Haulică. Invitați: Ștefan Ghidoveanu, Mircea Pricăjan, Liviu Radu, Horia Nicola Ursu
16.30 Invitat special: Csilla Kleinheincz, director editura Ad Astra (Ungaria). Moderator: Horia Nicola Ursu. Un spumos și interesant interviu cu Csilla Kleinheincz puteți citi în ediția de martie a revistei Știință&Tehnică!

Duminică, 24 martie 2013

11.30 Lansare de carte. Dispensarul SF – Florentin Haidamac. Invitați: George Sauciuc, Oliviu Craznic
12.00 Sesiune de autografe cu autorii români de SF de la Editura Nemira
13.00 „Cum convingem cititorii?” – o discuție despre apropierea între scriitori, editori și cititori. Moderator: Eugen Lenghel. Invitați: Ana Nicolau, Evelina Bidea, Mihai Dan Pavelescu, Cătălin Badea Gheracostea
14.00 Lansare de carte Editura Trei: Pasărea Domnului – Mary Doria Russell. Invitați: Liviu Radu, Bogdan Perdivară – traducator, Ionuţ Bănuţă – ilustraţie copertă, Mihai-Dan Pavelescu – coordonator colecţia Epsilon Science Fiction
14.30 Lansare de carte Șerban Andrei Mazilu: The Angellove Society: Crux. Prezintă Andreea Sterea
15.00 „Revistele de Fantasy & Science Fiction”. Moderator: Horia Nicola Ursu. Invitați: Marian Truță (redactor-șef Nautilus), George Sauciuc (editor Gazeta SF), Michael Haulică (redactor-șef Argos), Mircea Pricăjan (editor Revista de Suspans).

Sursa: Revista Galileo

 

Editura Paladin vă invită sâmbătă, 23 martie, în spaţiul de evenimente al târgului de carte science-fiction şi fantasy Final Frontier (TeCaFi, Str. Doamnei nr. 9) pentru a participa la lansarea volumului Fahrenheit 451, de Ray Bradbury.

La 60 de ani de la publicarea ediţiei originale şi la 50 de ani de la apariţia primei ediţii în limba română, Editura Paladin vă invită să vă bucuraţi de traducerea lui Petre Solomon, disponibilă la doar 25,9 lei timp de 259 de zile.

\"(w540)

Ray Bradbury, Fahrenheit 451

Fahrenheit 451 face parte din aceeaşi familie cu romanele 1984 al lui George Orwell şi Povestea cameristei al lui Margaret Atwood. Toate trei atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de un sistem totalitar. În plus, distopia creată de Bradbury evidenţiază efectul pe care îl au evoluţia tehnologică, societatea de consum şi televiziunea asupra lumii moderne. Iar arderea cărţilor este o metaforă a pierderii identităţii omului.
Pentru mulţi, (re)citirea romanului va fi o surpriză. Iar înţelesul pe care elementele din viaţa noastră de zi cu zi îl vor da unor secvenţe considerate, până în urmă cu câţiva ani, doar elemente de recuzită va fi adevărata revelaţie a acestei capodopere a literaturii secolului XX.

Ray Bradbury (1920-2012) a fost un scriitor american care a debutat în 1941, în Super Science Stories. În 1947, a publicat primul volum de povestiri, Dark Carnival, urmând apoi, în serie, cărţile pe care l-au făcut pe Ray Bradbury o legendă a literaturii americane (nu numai SF): Cronici marţiene, Omul ilustrat, Fahrenheit 451. A primit puţine premii – un Locus, un Prometheus şi un Retro Hugo –, dar numărul lor este întrecut de premiile şi titlurile care i-au fost acordate pentru întreaga carieră.

Romanul Fahrenheit 451 a fost ecranizat în regia lui François Truffaut, cu Oskar Werner şi Julie Christie în rolurile principale. Radio BBC a realizat, în 1982, o dramatizare a volumului cu vocea lui Michael Pennington. În 1986, a fost făcut un joc pe calculator care poartă numele cărţi. În 2006, a fost jucată piesa de teatru cu acelaşi nume pe scena din New York, spectacolul fiind apoi transferat la festivalul de la Edinburgh, unde a fost laureată a secţiunii Pick of the Fringe. Cartea a cunoscut numeroase alte puneri în scenă, dintre care una, Focul, încă se joacă la Teatrul Naţional din Iaşi. Filmul Equillibrium a fost inspirat din romanele Fahrenheit 451 şi 1984.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here