Danezii de la Hasselblad au făcut-o lată și de data asta. După modelul H4D-50MS, cu rezoluția de 50 megapixeli, fotografii de studio care au 32.000 euro (fără taxe) disponibili își pot cumpăra monstrul Hasselblad H4D-200MS cu rezoluția uriașă de 200 megapixeli. Cei care au deja în posesie un H4D-50MS să nu intre în panică. Îl pot trimite la Copenhaga pentru un upgrade al senzorului pentru „modica” sumă de 7.000 euro (fără taxe).

 

Fotocamerele din seria H4D ajung la aceste rezoluții uriașe suprapunând mai multe cadre (șase în cazul lui H4D-50MS) pentru o claritate excelentă și fidelitate a culorilor.

Pentru cei nefamiliarizați cu sistemul folosit de danezi, trebuie să spun că acestea nu sunt construite la fel ca fotocamerele DSLR. Spatele, sau „digital back” este un modul care se poate vinde separat de sistemul optic al camerei și poate fi detașat oricând pentru înlocuirea cu un alt „spate”. Acesta conține senzorul de imagine cu dimensiunile de 36,7×49,1 mm, acoperind o suprafață mai mare decât cea a senzorilor din fotocamerele DSLR (aproape dublă decât cel al unui senzor din camerele de 35 mm).

Din păcate, danezii nu spun ce spațiu ocupă o fotografie necomprimată pe un mediu de stocare.

Sursă: Hasselblad Atenție! Fișier PDF!