Un proiect creat de doi masteranzi la inginerie mecanică în cadrul Universității Brigham Young, din SUA, intitulat FlexLegs, este un fel de hibrid, între cârje și proteze rapid de înlocuit  porțiunea inferioară a piciorului, care promite să le permită indivizilor accidentați să meargă, să alerge și în general să fie aproape complet funcționali în pofida fracturii la unul dintre picioare, spre exemplu.

 

Dispozitivul are avantaje în plus față de cârjele obișnuite și chiar față de cele moderne precum MobiLegs. Sistemul FlexLegs nu presupune folosirea brațelor, în primul rând, și apoi permite deplasarea individului în ritmul său firesc, fără a-l forța să execute mișcări nefirești pentru deplasare.

Acestea fiind zise, pseudo-proteza pare că poate deveni și incomodă în urma unei folosiri prelungite și este posibil să genereze crampe ale piciorului, sau chiar să-l amorțească. De asemenea, aplicarea lui FlexLegs poate fi dificilă în cazul în care piciorul este în ghips.

Totuși, din cate se pot observa în videoclipul de prezentare, aparatul permite o deplasare mult mai naturală pentru utilizator decât cârjele – ar putea fi o opțiune ideală pentru cei cu luxații și entorse ale gleznei. Echipa încearcă acum să introducă FlexLegs în producție.

Sursa