Air Navigation Convention este deja un eveniment binecunoscut în lumea aviaţiei. Ajuns la a X-a ediţie, evenimentul internațional este organizat de un grup de studenţi ai secţiei de Navigaţie Aeriană din cadrul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, dornici de a facilita interacţiunea şi comunicarea  între  studenţi, alumni, profesori şi, nu în ultimul rând, companii de top din România şi de peste hotare din domeniul aerospaţial.

Care este target-ul final al acestui eveniment?

Acela de a crea un mediu în care tinerii să intre în contact cu cele mai recente idei, descoperiri şi chiar dificultăţi cu care domeniul aviaţiei se confruntă în zilele noastre. Toate ediţiile Air Navigation Convention – împreună cu cea care urmează – sunt special concepute pentru a provoca şi dezvolta mintea ageră a participanţilor într-o manieră profesională. Astfel, acest eveniment este compus dintr-o serie de sesiuni de discuţii care cuprind incursiuni în trecut, efecte şi realităţi ale prezentului, culminând cu idei inovatoare pentru viitor. Specialiştii invitaţi vor aborda toate aceste subiecte, oferind viitorilor ingineri informaţii valoroase despre proiectele lor în desfăşurare şi exigenţele întâlnite la tot pasul în domeniul aviaţiei. Studenţii sunt încurajaţi să pună întrebări şi să comunice cât de mult cu putinţă cu invitaţii, atât la sesiunile de discuţii, cât şi chiar pe timpul pauzelor.

De ce ar trebui să participaţi la Air Navigation Convention 2019?

Aviaţia poate fi considerată ca fiind una dintre cele mai complexe  ramuri ale ingineriei şi, tocmai din acest motiv, studenţii au nevoie de modele după care să se ghideze pentru a-şi găsi propriul drum. Prin urmare, invitaţii din acest an îşi vor concepe cu multă atenţie prezentările, tocmai pentru a împartăşi pe de o parte aspecte tehnice importante, cât şi o fărâmă din experienţele lor proprii care i-au adus pe calea spre succes.

Cum va fi îndeplinit  obiectivul celei de-a 10-a ediţii a Air Navigation Convention?

Ca în fiecare ediţie, reprezentanţi ai unor instituţii şi companii de top din întreaga Europa ne vor onora cu prezenţa, precum: EUROCONTROL, Maastricht Upper Area Control, DFS, AustroControl, NAV Portugal, NATS, Enaire Spain, SANS, MATS, Aeropath, Frequentis, ROMATSA, Blue Air, Regional Air Services, IATA, Dedalus, Think Research, AACR. Astfel, standardele Air Navigation Convention sunt mereu menţinute la un nivel ridicat, oferindu-le inginerilor de mâine sfaturi valoroase, împreună cu informații cu privire la cele mai recente studii şi descoperiri în domeniu şi, nu în ultimul rând, un număr de poziţii de internship disponibile.

Dacă eşti un student cu o atitudine proactivă, pasionat de domeniul aviaţiei şi eşti în căutarea unui stagiu de practică, Air Navigation Convention este oportunitatea ideală pentru tine!