Revista Ştiinţă & Tehnică este cea mai veche şi mai prestigioasă publicaţie românească de popularizare a ştiinţelor din România.

Proiectul S&T are o tradiţie de 127 de ani, începută odată cu publicarea, în anul 1884, a Ziarului călătoriilor şi al întâmplărilor de pe mare şi uscat, de către jurnalistul român de origine italiană Luigi Cazzavillan.

În 1917 gazeta se transformă în Ziarul ştiinţelor şi al călătoriilor, devenind o publicaţie foarte apreciată în perioada interbelică, dar îşi încetează apariţia în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Anul 1948 reprezintă o altă etapă importantă în istoria revistei – „Societatea pentru răspândirea ştiinţei şi culturii” scoate, împreună cu o parte a foştilor editori ai „Ziarului ştiinţelor şi al călătoriilor”, revista Ştiinţă şi Cultură.

1949 este anul în care apare „revista pentru popularizarea ştiinţei şi tehnicei” – Ştiinţă şi Tehnică pentru Tineret. Prin contopirea revistelor Ştiinţă şi Tehnică pentru Tineret şi Ştiinţă şi Cultură se naşte în 1954 cel mai cunoscut şi apreciat brand al presei ştiinţifice din România, Ştiinţă & Tehnică, care va avea o apariţie neîntreruptă până în anul 2008.

Începând cu 4 aprilie 2011, Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding relansează pe print și în online Știință & Tehnică.

Din ianuarie 2015, revista Știință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, companie de publishing specializată în mass media și evenimente de popular science, formată din membrii redacției S&T.

În anul 2015, Science&Technology Press a editat cele zece ediții anuale ale Știință&Tehnică – între care s-au remarcat Asteroid Day, Războiul Stelelor și Top 100 invenții și descoperiri, plus suplimentele „Fizica românească” – dedicat IFIN-HH și proiectului ELI-NP și „Ziua Chimiei” – dedicat inovațiilor BASF; alături de cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae.

Din 2018  revista este editată de S.C. Young S-TECH SRL și apare sub auspiciul ACADEMIEI OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ. Printre membrii de onoare ai ASR s-au numărat următorii laureați ai premiului Nobel (conform Buletinului nr 11.1943 al ASR): Louis de Broglie, Jean Perrin, Max Born, Werner-Karl Heisenberd, Paul Sabatier, Hans Fischer, Frederich Bergius, Paul Karrer și George Emil Palade.