Samsung Electronics anunță disponibilitatea unui pachet special de conținut Gear VR pentru noii utilizatori Galaxy S7, ca urmare a precomenzilor record înregistrate în Europa pentru smartphone-urile Galaxy S7 și S7 edge.

Pentru o perioadă limitată, cei care vor achiziționa Galaxy S7 sau S7 edge vor putea cumpăra și un Samsung Gear VR la un preț special și vor primi acces gratuit la jocuri și experiențe premium exclusive disponibile în Oculus Store. Pachetul include conținut popular, precum Anshar Wars 2, Darknet, Drift, Keep Talking and Nobody Explodes, Ocean Rift și Star Chart, cu o valoare aproximativă de 50 euro.

Oferta specială este dezvoltată în parteneriat cu Oculus, un pionier în tehnologia realității virtuale, și vine în completarea cererii mari de pe piața europeană a smartphone-urilor Galaxy S7 și S7 edge. De asemenea, interesul generat de aceste smartphone-uri a produs și o creștere a numărului de dispozitive de realităte virtuală pe piața din Europa. Potrivit CCS Insight, piața de dispozitive de realitate virtuală din Europa de Vest va înregistra creșteri de 168% în 2016. Samsung a vândut deja peste 300.000 de headset-uri Gear VR în Europa anul acesta, un număr record, având în vedere faptul că CCS Insight* estimează că numărul total de dispozitive de realitate virtuală vândute în Europa anul trecut a fost de 1,8 milioane.

„La Oculus, vrem ca oamenii să experimenteze orice, oriunde prin intermediul realității virtuale, și observăm că acest lucru a început deja să se întâmple prin Gear VR. Am anunțat recent că un milion de persoane au utilizat Gear VR în aprilie. Aceasta e o premieră, care rezumă experiența captivantă pe care Samsung și Oculus o oferă,” a declarat Max Cohen, Head of Mobile la Oculus.

2016: Analiștii prezic un an al creșterii pentru realitatea virtuală

CCS Insight, o renumită agenție de analiză, estimează că veniturile globale pentru dispozitivele VR vor ajunge la 10 miliarde de dolari până în 2020, dintre care 3 miliarde de dolari înregistrate doar în Europa de Vest. Un număr de 4,7 milioane de headset-uri VR vor fi livrate în Europa de Vest în 2016, a cărora valoare va fi reprezentată în proporție de 90% de dispozitivele de tip headset și smartphone, precum Gear VR.

„Suntem la începutul unei călătorii extraordinare în lumea realității virtuale. Credem că utilizatorii vor fi dornici să experimenteze conținutul 360 divers și de calitate care se va dezvolta în 2016. Mai mult, această tendință va fi amplificată de creșterea de conținut generat de utilizatori și de distribuirea acestuia pe Facebook și YouTube, datorită camerelor video 360,” a declarat Ben Wood, directorul diviziei de cercetare CCS Insight.

Oferta specială este valabilă în perioada 16 mai – 4 iunie 2016, în magazinele partenerilor Samsung, Orange, Telekom, Vodafone și  în magazinele Samsung Experience Stores din Afi Palace Cotroceni, Afi Ploiesti și  București Băneasa Mall.