Descoperirea unei noi specii de dinozaur carnivor, descoperire care se adaugă unui lung șir de astfel de prădători argentinieni, ne arată că această țară a fost dominată de asemenea carnivore pentru mai bine de 80 de milioane de ani.

Botezat Murusraptor barrosaensis (nume care provine de la termenii murus – perete în latină – referire la peretele canionului în care a fost descoperit, și „barrosaensis” – trimitere la Sierra Barrosa – numele localității), noul dinozaur a fost excavat în provincia Neuquen din Patagonia. Alături de scheletul carnivorului au mai fost descoperite schelete de țestoase, crocodil, mamifere, precum și urme imprimate în rocă ale unor păsări preistorice, toate datând de la finalul Cretacicului.

Conform estimărilor specialiștilor argentinieni, dinozaurul eră încă un adolescent atunci când a sucombat. Cu toate acestea, ajunsese deja la o lungime de cel puțin 6,5 metri. Astfel, el poate fi încadrat cu ușurință în categoria megaraptorilor, sau a prădătorilor de talie mare, bipezi, comuni în Cretacic. O trăsătură aparte o reprezintă două gheare masive, cu o lungime de 35 de centimetri, câte una pentru fiecare braț. Chiar dacă celelalte degete ale dinozaurilor erau, de asemenea, împodobite cu gheare, acestea erau de dimensiuni reduse.