Cea de-a zecea ediție a Concursului Internațional de Proiecte Informatice Infomatrix 2012 se desfășoară astăzi și mâine în cadrul International School of Bucharest. Evenimentul reunește elevi și studenți din 40 de țări ale lumii, urmând ca echipele participante să prezinte peste 100 de proiecte la ediția din acest an.

 

Organizat în colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, evenimentul își propune să contribuie la dezvoltarea informaticii și să faciliteze dialogul și cooperarea interculturale. Competiția încearcă promovarea excelenței în domeniu, prin încurajarea creativității și a pasiunii pentru cunoaștere în rândul tinerilor. De asemenea, le oferă companiilor IT posibilitatea de a premia și de a prelua cele mai bune proiecte.

\"(w540)

Anul acesta, participanți din România, din Occident, din țări arabe, din țări asiatice și din fostul bloc sovietic s-au prezentat la standuri atât cu soluții software, ca de exemplu pentru navigație prin GPS, cât și cu invenții tehnologice propriu-zise, așa cum este și cazul lui Cristian Soare. Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Mihai Viteazul, Cristian a construit o bobină electrică Tesla, modificată astfel încât un software realizat de el să țină locul unei porțiuni complicate a mecanismului cu pricina.

\"(w540)

Prima ediție a competiției a avut loc în 2003, iar de atunci, an de an, Infomatrix s-a dovedit a fi printre cele mai importante concursuri internaționale de IT găzduind zeci de țări cu diferite proiecte de înaltă calitate. Minți sclipitoare din toate colțurile lumii găsesc în acest târg al inteligenței un spațiu optim pentru a se întâlni și a-și împărtăși idei, sporindu-și altfel cunoștințele despre tehnologiile posibile și căpătând experiența tipică unei competiții internaționale.