În data de 27 ianuarie 2019, Asociația Science&Technology, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și al ARCUB, a organizat un eveniment aniversar cu dublă semnificație: profesorul Alexandru Mironov a împlinit frumoasa vârstă de 77 de ani, iar revista Știință & Tehnică a intrat în al 70-lea an de existență. Am sărbătorit cele două ocazii cu sprijinul Arcub București și alături de câteva zeci de invitați și prieteni ai S&T.

Printre cadourile speciale primite de Alexandru Mironov se numără coperta înrămată a primului număr al revistei „Știință și Tehnică pentru tineret”, din iunie 1949, dar și cea a publicației-străbunic a actualei S&T: „Ziarul călătoriilor și al întâmplărilor de pe mare și uscat”. De asemenea, cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu i-a oferit lui „dom’ profesor” un cadou neașteptat din partea redacției S&T: o… stea! Mai exact, un certificat care atestă că o stea din constelația Ursa Major „Carul Mare” poartă de acum numele „Alexandru Mironov”.

Momentul aniversar a fost punctat de o mini-conferință, în care Alexandru Mironov, alături de cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu și cunoscutul profesor de neuroștiințe Leon Zăgrean, a punctat rapid istoria celei mai longevive reviste de popularizare a științelor și le-a oferit celor prezenți ocazia să afle curiozități din experiența bogată a celui care de peste 40 de ani este legat trup și suflet de Știință&Tehnică.

Le mulțumim și pe această cale partenerilor care au contribuit la realizarea acestui eveniment memorabil:

aniversare-mironov-stiinta-tehnica-70-ani-1

Prin această aniversare am marcat debutul seriei de conferințe, evenimente și acțiuni speciale pe care Știință&Tehnică le va derula pe tot parcursul anului 2019 pentru celebrarea a 70 de ani existență a celui mai cunoscut brand românesc de popularizare și promovare a științei și cercetării.